2010. feb 17.

A térrendezésről

írta: szinvirag
A térrendezésről

Látjuk, halljuk, tapasztaljuk, hogy a világon minden kölcsönhatásban áll egymással, minden összefügg mindennel, az univerzális éltető energia mindenben jelen van, és bizony csak a változás állandó.

Egy térben minden szín, forma, anyag, szimbólum vagy tárgy is saját rezgéssel bír, amelyek megfelelő alkalmazása emeli a tér rezgését, ezáltal pozitív energiaszintjét.

Ez az alapja a térrendezés  működési elveinek is: mindenki hatással van a környezetére, és mindenkire hatással van saját környezetének rezgése, annak energiaellátottsága és minősége is – függenek tőle életünk eseményei, változásai, egészségi állapotunk, sikereink vagy bukásaink, emberi kapcsolataink, fejlődésünk és lelki kiegyensúlyozottságunk. 

A tradicionális térrendezési hagyományok legfontosabb célja olyan környezetet kialakítani, melyben az ott élők, dolgozók megfelelő mennyiségű és minőségű éltető energiát kapnak, így teremtődik meg számukra az egészség, a siker, a belső béke és harmónia érzése. Egy megfelelően kialakított, szép otthonban, irodában vagy akár üzlethelyiségben az életenergia kiegyensúlyozottan áramlik át minden helyiségen, életterületen.

Komoly tradíciói vannak a kínai Feng Shui, az indiai Vasati vagy akár az ősi magyar térrendezési elveknek is. Feladatuk, hogy hagyományos és modern eszközeikkel, szimbólumaikkal a negatív hatásokat kiküszöböljék és megteremtsék a lehetőségek áramlását, valamint hasznosításuk módját is.
Mindezen keresztül önmagunk megismerésére és fejlesztésére is tanítanak.
Alapelvük a dualitás, a világot alkotó elemek harmóniája. Ez a felfogás és orvoslás a természet összes jelenségét, az ember testét, egészségi-, lelki állapotát és környezeti elemeit is besorolta az alapelemek valamelyikébe. Eszerint minden dolog az alapelemek jellemzőit viseli magán, és arányuk határozza meg a dolgok valódi tulajdonságait, egyedi rezgését.
 
Bármelyik ősi módszert is vesszük alapul, természetesen helyrajzi vonatkozásban kell alkalmaznunk, nem feltétlenül csak a keleti szimbólumrendszert használva. A hagyományos nyugati lakberendezési és életviteli elveket is szem előtt tartva, leginkább a színek, valamint saját jelképeink energiáját felhasználva a leghatásosabb a térharmonizálás.Kicsit többet a Feng Shuiról: http://www.szinvirag.hu/AFengShui.html

 

Szólj hozzá

energia térrendezés