2010. már 08.

A kikelet és böjt hava

írta: szinvirag
A kikelet és böjt hava

Itt a kikelet hava! Igaz, az időjárás most még nem pörgött fel, de talán ez is a normális… najó még egy hét haladék a tavasznak, aztán készülök az újjászületésre, hisz a tavasz elején születtem. Már nagyon várom az igazi felfrissülést, a madárcsicsergést és a virágos kertet! Az öt alapelem közül ez a fa elem évszaka, a frissesség, dinamikus fejlődés ideje – és ráadásul fa elemű vagyok a feng shui asztrológia szerint is - hajrá!

Na de vissza a március hónaphoz, ami a népi kalendáriumban a kikelet, tavaszelő vagy böjtmás hava, nem véletlenül… Téli életvitelünk és lelassult anyagcserénk eredménye a salakanyagok felgyülemlése szervezetünkben és gondolatainkban. Ilyenkor viszont kisüt a nap, megérezzük a tavasz illatát és mintha a jókedv és lendület energiája is már a levegőben lenne… és a kikelet a kezdet - kezdjük az évet tisztán, frissítsük fel immunrendszerünket a téli harcok után, méregtelenítéssel! Ezen a héten még fogyó hold van, úgyhogy ideje elkezdeni. Mi egy igen humánus módszert választottunk, a Phönix homeopátiás méregtelenítő cseppeket. Ez egy 45 napos kúra, mely során a máj és a vese is kitisztul, regenerálódik, kiürülnek a toxikus anyagcsere maradványok (nagyon jó leírás található róla itt: http://www.aranysarkanypatika.hu/homeopatia/13-phoenix-meregtelenito-kura ). Emellett természetesen nem fogyasztunk húst, tejtermékeket, alkoholt, kávét sem. Ez még nem olyan megerőltető, na de a napi minimum 2 liter folyadék bevitele, az már igen! Megoldjuk.
Aki nem szánna rá ennyi időt, viszont komoly böjtre szánná rá magát, annak találtam egy nagyon jó kis írást az édenkert.hu-n: http://www.edenkert.hu/elet-mod/wellness/meregtelenites-a-bojt/626/ , viszont ha csak egy nagyon nem megterhelő, egyszerű és olcsó módszert keresünk, akkor növeljük a folyadékbevitelünket: http://www.edenkert.hu/elet-mod/wellness/tavaszi-meregtelenites-folyadekfogyasztas/627/ .
 
A kúra alatt sok nyers táplálékot eszünk a rostbevitel miatt (salaktalanodjunk) és infraszaunába is szeretnék eljutni legalább kétszer ez alatt az idő alatt, hogy segítse a folyamatot és hetente megcsinálom a pn teljes testkezelést is :) Tisztulok. A gondolataimat is ki kell pucolni és szeretném, ha elmém tiszta is maradna. A jelen márciusról, mint az elfogadás haváról egy nagyon jó írás: http://www.kristalycsakra.eoldal.hu/cikkek/aktualis-valtozasok/2010_-marcius-__8211_-az-elfogadas-felszabadito-ereje
 
Kellemes megtisztulást kívánok!
Szólj hozzá

méregtelenítés március