2010. máj 27.

A Béke sztupánál

írta: szinvirag
A Béke sztupánál

Zalában jártunk és meglátogattuk Európa legnagyobb sztupáját, a Zalaszántói Béke-sztupát. Nemcsak mérete miatt rendkívüli, hanem mert az erdő közepén egy hegytetőn áll varázslatos környezetben.

A sztupánál elhelyezett tábláról:

Ez a Béke-sztúpa, amely a 316 méteres Zalaszántói hegyről néz a Balatonra, 30 m magas és 24 méter széles. Kívánjuk, hogy Európa legnagyobb sztúpája járuljon hozzá a világbékéhez! Buddha tanításai, ereklyéi és egy 24 méteres életfa található a sztúpa belsejében. A Buddha-szobor Dél-Koreából származik.

A sztúpa Buddha szellemét, ugyanakkor bölcsességét, minden élőlényhez fűződő együttérzését és szeretetét is jelképezi. A béke, a boldogság és a megvilágosodás jelképe.

Sugározzon ez a Béke-sztúpa innét az Emberi Jogok Parkjából, mindent átható békeszerető gondolkodást az egész világba!

A sztupa körüli tisztást imazászlók védelmezik. Ahogy a szél lengeti a zászlókat, a rajtuk lévő imát és áldást szétviszi a világba és óvja a környéket a negatív hatásoktól.

Sajnos nem ma, a tízmilliószoros napon tudtam ott lenni (hanem tegnap). Ígyhát ma itthon ne feledkezzünk meg a meditálás fontosságáról és arról, mennyire fontos, hogy ma imádkozzunk és az emberiség békéjéért!

Szólj hozzá

energia pozitív