2010. már 11.

Zabkása és Hippokratesz leves

írta: szinvirag
Zabkása és Hippokratesz leves

A méregtelenítő kúra közepén és végén salaktalanítással segítem a tisztulást. Beismerem, a teljes gyümölcsnapot nem viselem el, de azért megpróbálom és tart ameddig tart... Persze pont délután háromig bírom, ami után meg már egyébként sem kellene szénhidráttal tömni magam, de ha akkor kívánom a legjobban! :)

Szóval: aki bírja, az tartson egy gyümölcsnapot, majd a többiek is becsatlakozhatnak a 2-3 zabkása napra, amikor is minden étkezés vízben főtt zabkása. Meg lehet bolondítani zöldfűszerekkel, párolt zöldségekkel, magvakkal vagy éppen fahájjal és aszalt gyümölccsel, de semmiképpen sem sóval, borssal, cukorral, de még mézzel sem, sőt friss gyümölccsel sem. Ja, és szigorúan vízben, nem tejben! 2 csésze víz, 1 csésze zabpehely. Egyébként a zabkása GI indexe rendkívül alacsony, mert a zabban lévő keményítő emésztése és felszívódása lassú. Hogy még egy kis kedvet csináljak hozzá: van benne kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, B1, B2 vitaminok (a teljesség igénye nélkül). Ezután jöhet a Hippokratész zöldségleves napja. A reci:

Hippokratesz leves

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma,
2 db kisebb póréhagyma,
1 fej zeller,
2 db fehér gyökér,
4 szem burgonya,
3 szem paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
rozmaring és majoránna.

 

Elkészítés:
A zöldségeket tisztítjuk és daraboljuk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy két-három-ujjnyira ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük. Utána áttörjük, vagy kézi mixerrel pépesítjük, a leves így krémes állagú lesz, só nélkül tálaljuk.

 

Ez Hippokratész zöldséglevese, nagyon jó tisztítókúrák alkalmával, de bármikor amikor valami terhermentesítő, lúgosító ételre vágyunk! Ezzel zárul a 3-4 napos tehermentesítő, salaktalanító napunk, amit tulajdonképpen bármikor megcsinálhatunk, illetve havonta-pár havonta ajánlatos is, na de jelen esetben megy tovább a tisztító kúránk és hozzá tartozó étrend...

Szólj hozzá

méregtelenítés