Életszínező

Színezzük ki és gyógyítsuk meg életünket!

2011. ápr 07.

Motiváció lomtalanításhoz, tavaszi nagytakarításhoz

írta: szinvirag
Motiváció lomtalanításhoz, tavaszi nagytakarításhoz

Szükséges, hogy felelevenítsem a lomtalanítás fontosságát és jelentőségét, mert idén valahogy ellepett a lim-lom innen-onnan... Az alábbi tudnivalók segítséget és motivációt nyújthatnak ehhez az időt nem kímélő szabadidős tevékenységhez - de ne feledjük áldásos hatásait az eredménynek!

A tisztaság és frissesség érzését lomtalanítással és tértisztítással tehetjük hatásosabbá.
A tértisztítás során a fáradt, pangó tér érzetét új élettel, frissességgel teli energia váltja fel, melynek hatására életünk is új lendületet kap, felébresztjük környezetünket a téli álomból! Utat engedünk az energia szabad áramlásának, így az új lehetőségeket is beengedjük az életünkbe (egészség, szerelem, család, vagy akár ...
Tovább Szólj hozzá

tavasz energia takarítás harmónia pozitív tértisztítás

2011. már 28.

Gyógyító víz

írta: szinvirag
Gyógyító víz

A víz világnapján kaptam egy üzenetet arról, hogyan használjuk a vizet gyógyító fénnyel nap mint nap...

Fénygyógyszer ” - Felső Énünk segítségével történő gyógyító víz előállítása

A módszer a radioaktív sugárfertőzés, idegmérgezés, valamint vírusos és bakteriális fertőzések elleni védelmet, valamint a már kialakult –nem csak fertőző-- betegségek (ön) gyógyítását szolgálja.

Mindenkit arra bíztatok, hogy kreatívan, bátran kísérletezzen a vízzel, mert a víz örömmel támogat minket.

Érdemes például pozitív, szeretetteljes szavakat írni a vizes palackokra és poharakra, majd ivás közben kérni, hogy a víz támogassa az egészségünket és tudatosságunk fejlődését. Ivás közben pedig mondjunk a víznek ...

Tovább Szólj hozzá

március energia pozitív tudatosság

2011. feb 01.

Gyakorlatok a tízmilliószoros teremtő napra

írta: szinvirag
Gyakorlatok a tízmilliószoros teremtő napra

A tízmilliószoros teremtő napon minden gondolatunk, érzésünk, szavunk, cselekedetünk - jó és rossz egyaránt! - tízmilliószoros erővel hat, illetve tízmilliószorosan száll vissza ránk.

Ezért ezen a napon próbáld meg testedet és tudatodat különösen tisztán tartani (ebben a böjt és a meditáció sokat segíthet).

  • Ha szeretnél valamit teremteni, elérni az életedben, ezen a napon sok pozitív gondolattal, érzéssel erősítsd meg a vágyadat! Erre a napra érdemes időzítened a nagy terhek lerakását is. Ha pedig negatív érzések, gondolatok merülnének fel Benned, nyilvánítsd ki, hogy ...
Tovább Szólj hozzá

meditáció energia harmónia pozitív tudatosság

2011. jan 27.

Tízmilliószoros napok 2011-ben

írta: szinvirag
Tízmilliószoros napok 2011-ben

2011-ben is szeretném felhívni a figyelmeteket a tízmilliószoros napokra!
A tibeti Buddha napokat hívják tízmilliószoros napoknak, sorrendben az első holdhó 15., negyedik holdhó 15., hatodik holdhó 4. és kilencedik holdhó 22. napja. Az első holdhó, egyben a tibeti újév első napja.
Ez a nap fizikai síkon azt jelenti, hogy ezeken a napokon egy pulzáló ultraviola (UV) sugár keresztezi a Föld útját, amely a 2. univerzumban lévő, magasabb dimenziók egyikéből érkezik. Évente négy ilyen nap van a tibetiek szerint.
 
A tízmilliószoros napok 2011-ben:


Február 4. péntek
Május 17. kedd
Július 5. kedd
November 17. csütörtök

Ezeken a napokon minden teremtés tízmilliószoros erővel hat.
 
A telihold és újhold napjai egyébként pedig 100-szorosak!
 
...
Tovább Szólj hozzá

meditáció energia pozitív tudatosság

2011. jan 27.

Lélekmelengető programok

írta: szinvirag
Lélekmelengető programok

A blog első születésnapja alkalmából igyekszem ismét belelendülni az életszinező érdekességek megosztásába... ezt az igyekezetet először is a szinvirag.hu oldal ajánlásával fejezném ki. A színvirág egy műhely, ahová lélekmelengető mandalázásra, test és lélek frissítő masszázsra hívunk és otthon-harmonizáló tanácsokkal várunk...

 

Egyszerűen csak engedd, hogy támogató energia vegyen körbe!

...azaz alkoss, lazíts, gyógyulj és ismerd meg önmagad!

 

 

Tovább Szólj hozzá

színek energia harmónia pozitív tudatosság

2010. dec 20.

Bőségteremtés a téli napforduló alkalmával

írta: szinvirag
Bőségteremtés a téli napforduló alkalmával

A téli napforduló idején 3 napig érdemes lencsét fogyasztani, melyet mi főzünk 21-én nagy-nagy szeretettel! A lencse elfogyasztása legyen külön szertartás csendben, befelé figyelve, gyertyafény mellett.

Az első nap: december 22. - az anyagi bőségre és a fizikai egészségre gondoljunk, a második nap: december 23. lelki, a harmadik nap: december 24. pedig szellemi áldást kérjünk az Égiektől! Minden nap legalább 7 kanállal, ha lehet a déli órákban fogyasszuk. A lencse varázsa így fog szerencsét, bőséget és szépséget hozni életünk mindhárom szintjén a következő időszakra.  

Tovább Szólj hozzá

energia harmónia pozitív tudatosság

2010. júl 07.

Pihentető alvás a nyári nagymelegben is

írta: szinvirag
Pihentető alvás a nyári nagymelegben is

A Naturhome alvásszakértőjétől kaptam az alábbi tippeket, hogy a forró időben is igazán kellemes nyári éjszakáink legyenek: 

1. Tartsd a hálót hűvösen!
A kora reggeli és sötétedés utáni órákban szellőztess, napközben tartsd a háló ablakait zárva, sötétíts be rolókkal! Egy kis kitérő - ha még az árnyékolók kiválasztása előtt állsz: a külső oldali, homlokzati árnyékolók - például a zsalúziák - lényegesen hatékonyabb megoldást nyújtanak a sötétítőkkel, rolókkal szemben - hiszen itt már a nagy hőfelvételű üvegtáblák sem melegszenek -, lényegesen hűvösebb klímát biztosítanak beltéri társaiknál.

S még egy dolog, amiről sokszor megfeledkezünk: néhány gyorsan növő – lehet egynyári is – növény az ablakok ...

Tovább Szólj hozzá

harmónia

2010. jún 22.

Jól esne már egy kis morajlás

írta: szinvirag
Jól esne már egy kis morajlás

Igazán jól esne már a tenger morajlását hallgatni! Bár beérem én bármilyen víz idegnyugtató, energiával feltöltő csobogásával is.... csak most már ne az eső hangja legyen az! Az sem utolsó, de minden jóból megárt a sok... és még hideg is van!...

Szóval vagy a tengerek, tavak hullámzását vagy a hegyi patak és vízesés zubogását szeretném már hallani! Hajrá jóidő, napsütés, vakáció!

  Sarti

 A természet hangjai valóban olyan rezgéstartományban vannak, ami csak feltölthet bennünket... egy rövidke előadás a hangokról:

http://www.ted.com/talks/lang/hun/julian_treasure_the_4_ways_sound_affects_us.html

Plitvice

és egy kis relaxációs zene természetesen vízcsobogással:

http://www.youtube.com/watch?v=D06QdypORFw

na meg a tenger (ill. ...

Tovább Szólj hozzá

zene energia harmónia pozitív

2010. jún 14.

Égi támogatás

írta: szinvirag
Égi támogatás

A csillagok állása most ismét lehetőséget teremt életünk minőségi átakítására, fénnyel való feltöltésére - komoly energiák támogatnak abban, hogy fejlődjünk. Bővebben Paksi Zoltán segít megfejteni a csillagüzeneteket és az alábbi oldalon minden héten friss információkat kaphatunk arról milyen lehetőségek, energiák vesznek körbe éppen bennünket, milyen üzenetei vannak a csillagos égnek számunkra, mikre figyeljünk a mindennapi életünkben, hogy fejlődésben és fényben tartsuk kozmikus lényünket... www.asztrozofia.hu  

Tovább Szólj hozzá

energia harmónia tudatosság

2010. jún 05.

Természetes zengéssel

írta: szinvirag
Természetes zengéssel

Természetes zengést szülinapra! :)

    

 

Az Airtists Biodynamic Trance Projekt Wireless című cd-je igazi kuriózumnak számít. Elektronikus zenei hangzás természetes rezgéssel megteremtve... 3 emberi szájjal... a doromb, a didgeridoo és a human beatbox dinamikus, ugyanakkor transzba vivő ritmusai nem nélkülözik a mélységeket sem - segítenek visszavezetni bennünket az ösztönös lélekhez, az ősi természethez. Ezt a zenét több ezer éve is le lehett volna játszani, mégis a mai kor elektronikus tánczenéjét hallhatjuk.

Szilágyi Áron: doromb (Jew's harp)
Marcus Meurer: didgeridoo
Döme: human beatbox

http://www.youtube.com/watch?v=iYdkjCMDrio&feature=related

 

Srácok, köszönet ezért a ...

Tovább Szólj hozzá

zene energia

2010. máj 27.

A jóakaratért

írta: szinvirag
A jóakaratért

Gyakorlatilag szinte egybeesik az idei 2. Tízmilliószoros nap és a 3. nagy Telihold Ünnep, hiszen 27-ről 28-ára éjfél után lesz telihold. A telihold az Ikrekben a Jóakarat Ünnepe, vagy nevezik még az Emberiség Ünnepének vagy a Szent Lélek Ünnepének is. Tehát meditáljunk, imádkozzunk az emberiségért, a jóakaratért a Földön.

Az Ikrek telihold és az Ikrek hava jó alkalom arra is, hogy önmagunkban felismerjük mindkét oldalunkat és a negatív énünket, árnyékunkat zsugorítsuk, igaz énünket pedig növeljük és fényesítsük. Engedjük, hogy kiteljesedhessenek eddigi megfigyeléseink és önmagunkonkon való munkálkodásunk eredményei. Ebben az időszakban mindazt, amit az előző két hónap során megérleltünk magunkban, kiáraszthatjuk ...

Tovább Szólj hozzá

tavasz energia harmónia pozitív tudatosság

2010. máj 27.

A Béke sztupánál

írta: szinvirag
A Béke sztupánál

Zalában jártunk és meglátogattuk Európa legnagyobb sztupáját, a Zalaszántói Béke-sztupát. Nemcsak mérete miatt rendkívüli, hanem mert az erdő közepén egy hegytetőn áll varázslatos környezetben.

A sztupánál elhelyezett tábláról:

Ez a Béke-sztúpa, amely a 316 méteres Zalaszántói hegyről néz a Balatonra, 30 m magas és 24 méter széles. Kívánjuk, hogy Európa legnagyobb sztúpája járuljon hozzá a világbékéhez! Buddha tanításai, ereklyéi és egy 24 méteres életfa található a sztúpa belsejében. A Buddha-szobor Dél-Koreából származik.

A sztúpa Buddha szellemét, ugyanakkor bölcsességét, minden élőlényhez fűződő együttérzését és szeretetét is jelképezi. A béke, a boldogság és a megvilágosodás jelképe.

Sugározzon ez a ...

Tovább Szólj hozzá

energia pozitív

2010. máj 14.

Szerelmes egy hangszerbe?

írta: szinvirag
Szerelmes egy hangszerbe?

 

 

Lehet vki szerelmes egy hangszerbe? Vagyis egy hangszer hagjába... És, ha annak a hangszernek kifejezhetetlenül sok hangja van?

Igen! Szerelmes vagyok a HANG dob hangjátékába és köszönet érte azoknak, akik képesek ilyen gyönyörűen színesen megszólaltatni!

És még néhány kedvenc...

Dante Bucci
 
 
Davide Swarup
 
 
Rafael Sotomayor
 
Soós Arnold
 
Örömteli Hang hallgatást!

 

Tovább Szólj hozzá

zene energia harmónia pozitív

2010. máj 11.

A tudatosság ereje

írta: szinvirag
A tudatosság ereje

Már sok helyről megkaptam a következő írást. Nem tudom ki írta, milyen kezdő forrásból származik, így sajnos nem tudok rá hivatkozni sem. Több oldalon megtaláltam, sokan feltették már a netre, mert ez mindenkinek szól. Örülnék, ha sok emberhez eljutna...

Kb. 100 évvel ezelőtt Albert Einstein hosszú órákig tartó munka után hátra dőlt székében és teljesen magába roskadt:
"Atyaúristen!!!! Hogyan fogom én ezt elmagyarázni az embereknek?"
A gondolatok lázasan rohangáltak a fejében, de sehogyan sem tudta megérteni, amire rájött. Olyasmire jött rá, amiről tudta, hogy igaz, de felfogni még neki is nehezére esett.
 
Visszaemlékezett gyermekkorára, amikor is a legnagyobb élménye az volt, amikor apja megmutatta neki, hogyan működik az ...
Tovább Szólj hozzá

energia pozitív tudatosság

2010. ápr 28.

Tavaszi telihold ünnepek

írta: szinvirag
Tavaszi telihold ünnepek

Az asztrológiai év első három tavaszi teliholdja a legfontosabb ünnepeink, mikor nagy áldásban részesülünk.

1. Krisztus ünnepe a Kosban - Húsvét (Krisztus halálának és feltámadásának ünnepe) Krisztus átadta magát a Földnek és rendelkezésünkre bocsátotta a gyógyító fényt.

2. Első telihold a Bikában - Wészak (Buddha születésének, halálának és megvilágosodásának ünnepe.) Ez a telihold is nagyon fontos a Föld és az emberiség számára, mivel ilyenkor nagy áldásban részesülünk. Ez ma (április 28-án) délután van, aki teheti ma meditáljon!

3. Telihold az Ikrek havában - Az emberiség ünnepe, az Egy-ség megtapasztalása

Ami elkezdődik a Kos teliholdban, az kiteljesedik a Bikában és szétárad az Ikrek telihold idején. A Kos ...

Tovább Szólj hozzá

tavasz energia harmónia pozitív

2010. ápr 28.

A zöld szín

írta: szinvirag
A zöld szín

 

Most, hogy végre zöld a természet, itt az ideje magáról a zöld színről szólni (természetesen több nézőpontból vegyesen és nyilván a teljesség igénye nélkül):
- másodlagos szín, mint a sárga és a kék keveréke, mellékszíne
- a színskála "közepén" áll, kiegészítő színe a piros, s mivel a kék és a sárga elegye, jelöli egyben a színek hármasságát
- meleg és hideg, az égi és földi keveréke, az egyensúly színe
- a tavasz, a természet megújulása, a növekvő élet szimbóluma
- az örökzöld növények, leginkább a fenyő, a termékenység és halhatatlanság kifejezője
- a fiatalság, a remény, az élet, a természet, az akaraterő, a célratörés, a szívósság jelképe
- kettőssége miatt lehet a tapasztalatlanság és ...
Tovább Szólj hozzá

2010. ápr 28.

Színek jelentősége

írta: szinvirag
Színek jelentősége

Minden kultúrában megvan a színek a szimbolikája, ami egyértelműen arra vezethető vissza, hogy régen valóban benne volt a köztudatban, sőt az etikettben is, hogy melyik szín mire való, mit jelképez. Minden nép kialakította saját színrendszerét, de az alap egyetemes!

Sokféle szemszögből vizsgálhatjuk a színek jelentését, de jelentőségük vitathatatlan - nézhetjük az emberi szervezetre gakorolt fiziológiai hatását, a pszichológiai hatását, energetikai hatását; szemlélhetjük vallási, kultúrális, népi hagyományokon alapuló jelentéseit; gyakorlatiasan a felhasználás módja szerint: lakberendezés, öltözködés, művészet, tárgykultúra, gyógyítás, szórakozás, étkezés, természetben élés és bármillyen más területen, ami ...

Tovább Szólj hozzá

színek energia

2010. ápr 13.

Tértisztítás

írta: szinvirag
Tértisztítás

 - A lomoktól való megszabadulás és alapos takarítás után készen áll a lakás és a benne lakó is a tértisztításra. Mivel különösen idő- és energiaigényes folyamat, ezért szükséges rászánni egy teljes napot, hogy pihenni is legyen idő utána (kis lakás esetén azért rövidebb valamivel).

- Fontos, hogy azok a személyek végezzék a műveletet, akik otthona. Lehet segítséget kérni barátoktól, de akik jelen vannak, azok mindenképpen vegyenek részt is benne, külső szemlélő ne legyen részese.
- Leghelyesebb, ha a tértisztítás napján mi magunk is tisztulunk, azaz böjtöt vagy kímélő napot tartunk (legalább a tértisztítás előtt csak folyadékot fogyasszunk, majd utána is csak zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk, de mindenképpen ...
Tovább Szólj hozzá

energia takarítás harmónia tértisztítás

2010. ápr 07.

Újra a sztupánál

írta: szinvirag
Újra a sztupánál

Úgy 13 évesen voltunk a tari sztupánál a barátnőimmel először... miután megépült, nekünk el kellett zarándokolnunk oda :) Most pedig egy zarándokúthoz csatlakozva, annak egyik állomásaként jutottam el erre a szent helyre ismét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sámsonházáról indulva gyalogoltunk a tari sztupához, Szentkútra és elmentünk a Palóc Olimpuszra, a Karancsra a Szt.Margit kápolnához. Sikerült elmélyülni gyaloglás közben és a fénnyel teli helyeken is, ahová tartottunk. A cél mindig egy szent, energiagyűjtőpont volt, ahol aztán a helynek megfelelően fénnyel, energiával, szeretettel töltekeztünk és mondtunk köszönetet. Persze út közben is érdekes helyeket leltünk...

 

Fényár a Karancs ...

Tovább Szólj hozzá

tavasz energia pozitív

2010. ápr 01.

Tavaszi nagytakarítás fogyó holdkor

írta: szinvirag
Tavaszi nagytakarítás fogyó holdkor

 
 
A tavaszi méregtelenítés mellett vagy után itt a tavaszi nagytakarítás ideje is!
A legkedvezőbb időszak erre a fogyóhold! Azaz mától!

 

Takarítani mindenki tud úgy ahogy, de ami előtte történik...

A tisztaság és frissesség érzését lomtalanítással és tértisztítással tehetjük hatásosabbá.
A tértisztítás során a fáradt, pangó tér érzetét új élettel, frissességgel teli energia váltja fel, melynek hatására életed is új lendületet kap, felébreszted környezetedet a téli álomból! Ráhangolhatod otthonod vagy akár irodád energiáját a saját rezgésedre, aminek eredményeképpen könnyedebb, békésebb térben pihenhetsz vagy dolgozhatsz. Utat engedsz az energia szabad áramlásának, így az új lehetőségeket is beengeded az ...
Tovább Szólj hozzá

takarítás tértisztítás

2010. ápr 01.

A 'jó' elementálokat etessük

írta: szinvirag
A 'jó' elementálokat etessük

Két farkas.

Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik.

Azt mondta: ' Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak. Egyikük a Rossz -  A düh, írígység, féltékenység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego.

Másikuk a Jó -  Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit. '

Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját:

- És melyik farkas győz? Az öreg indián mosolyogva válaszolt:
- Az, amelyiket eteted.

Igaz elmélyülést és kellemes ...

Tovább Szólj hozzá

energia pozitív

2010. már 20.

A fa elemről

írta: szinvirag
A fa elemről

A tavasz az öt alapelem közül a fa elem dinamikájához tartozó évszak, hiszen minden életnek a kezete. Minden irányban táguló energia, gyors, dinamikus növekedés, terjeszkedés... A fa elemre jellemzők:

napszak: reggel

égtáj: Kelet

időjárás: szél

életciklus: születés, növekedés

szín: zöld

környezet: erdők, magas hegyek

forma: magas, felfelé törekvő, egyenes, henger alakú tárgyak, tornyok

kertben: fák, felfelé hajtó, magas törzsű növények, örökzöldek

anyag: fából készült dolgok, pamut, természetes anyagok, élő zöld növény

minta: függőleges csíkozás

lakberendezés: fa-, nád-, bambusz-, parafa burkolatok, bútorok és tárgyak, kosarak, magas könyvespolcok

életterületek: 3. család, egészség (K) és 4. gazdagság, siker (DK)

...

Tovább Szólj hozzá

energia térrendezés 5elem

2010. már 11.

Zabkása és Hippokratesz leves

írta: szinvirag
Zabkása és Hippokratesz leves

A méregtelenítő kúra közepén és végén salaktalanítással segítem a tisztulást. Beismerem, a teljes gyümölcsnapot nem viselem el, de azért megpróbálom és tart ameddig tart... Persze pont délután háromig bírom, ami után meg már egyébként sem kellene szénhidráttal tömni magam, de ha akkor kívánom a legjobban! :)

Szóval: aki bírja, az tartson egy gyümölcsnapot, majd a többiek is becsatlakozhatnak a 2-3 zabkása napra, amikor is minden étkezés vízben főtt zabkása. Meg lehet bolondítani zöldfűszerekkel, párolt zöldségekkel, magvakkal vagy éppen fahájjal és aszalt gyümölccsel, de semmiképpen sem sóval, borssal, cukorral, de még mézzel sem, sőt friss gyümölccsel sem. Ja, és szigorúan vízben, nem tejben! 2 csésze víz, 1 csésze ...

Tovább Szólj hozzá

méregtelenítés

2010. már 08.

A kikelet és böjt hava

írta: szinvirag
A kikelet és böjt hava

Itt a kikelet hava! Igaz, az időjárás most még nem pörgött fel, de talán ez is a normális… najó még egy hét haladék a tavasznak, aztán készülök az újjászületésre, hisz a tavasz elején születtem. Már nagyon várom az igazi felfrissülést, a madárcsicsergést és a virágos kertet! Az öt alapelem közül ez a fa elem évszaka, a frissesség, dinamikus fejlődés ideje – és ráadásul fa elemű vagyok a feng shui asztrológia szerint is - hajrá!

Na de vissza a március hónaphoz, ami a népi kalendáriumban a kikelet, tavaszelő vagy böjtmás hava, nem véletlenül… Téli életvitelünk és lelassult anyagcserénk eredménye a salakanyagok felgyülemlése szervezetünkben és gondolatainkban. Ilyenkor viszont kisüt a nap, megérezzük a tavasz illatát ...
Tovább Szólj hozzá

méregtelenítés március